هنگام انتخاب سیستم های ردیابی،نکته مهم این است که بتوانیم به صورت اساسی انواع این سیستم های ردیابی را با توجه به نوع و کاربرد آن ها بشناسیم. این سیستم های ردیابی متحرک، با هدف برطرف کردن مشکلات ناشی از عدم نظارت بر منابع خارج از سازمان مانند ماشین آلات و نیروی انسانی در حال حرکت طراحی می شود. برای اطلاعات بیشتر درباره ی 4 نوع رایج ردیاب ها مطلب زیر را بخوانید:
سیستم های ردیابی GPS سخت افزاری
سیستم های ردیابی سخت افزاری معمولا در خودروها استفاده می شوند. این سیستم ها معمولا انرژی خود را از برق خودرو تامین می کنند، این سیستم ردیابی معمولا زیر فن یا داشبورد ماشین پنهان می شود. و معمولا این ردیاب ها با آنتن ک در که به دستگاه متصل می شود کار میکند.
جی پی اس های کوچک و مخفی Logger
این ردیاب ها سیستم هایی هستند که برای ضبط یک سری اطلاعات و بررسی آن ها در زمانی مشخص استفاده می شوند. برای مثال سیستم های Logger را می توان برای ردیابی در سیستم های نقلیه ناوگان حمل و نقل استفاده کرد. برای مثال به دلیل وجود امکاناتی که می توان اطلاعات مکان یابی بر روی کامپیوتر مشاهده کرد، می توان سیستم های looger را به کامپیوتر و یا لپ تاپ متصل کرد.
ردیاب های شخصی
به دلیل طراحی کوچک و ظریف ردیاب های جیبی ، این موقعیت یاب ها این قابلیت را دارند در کیف پول و یا جیب شما قرار بگیرند.از این ردیاب ها بیشتر برای محافظت از افراد مانند: سالمندان یا کودکان استفاده می شود، چرا که یکی از قابلیت های این دریاب ها وجود قابلیت محدوده یا(geo fencing) است.
ردیاب های بلادرنگ Real Time
عملکرد سیتسم های ردیابی یا real time به گونه ای است که با استفاده از سیستم های مخابراتی اطلاعات مکانی را بطور پیوسته اطلاع می دهند، تا کاربر بتواند به صورت لحظه ای و نقطه به نقطه هدف خود را مکان یابی کند.وجود این قابلیت در کنار وجود امکان مسیر های پیموده شده باعث شده تا این ردیاب ها مناسب استفاده هدف هایی باشند که کاربر نیاز دارد تا آن هارا لحظه به لحظه مکان یابی کند.
همچنین بخوانید: