بر اساس گزارش دو سازمان بهداشت، چهار شبکه اجتماعی محبوب که در راس آنها اینستاگرام قرار دارد، سلامت روانی جوانان را به خطر می اندازند.
در مطالعهای که روی ۱۵۰۰ جوان ۱۴ تا ۲۴ ساله صورت گرفت، اینستاگرام منفیترین تاثیر را روی سلامت روانی این گروه داشته است. این گروه از جوانان احساسات عمیقی نسبت به اضطراب و بیکفایتی داشتند.
این گزارش که در روز جمعه منتشر شد، نشان میداد که فیسبوک، توییتر، اسنپچت و از همه مهمتر اینستاگرام تاثیرات منفی روی جوانان دارند. در بین شبکههای اجتماعی محبوب و مشهور، فقط یوتیوب است که تاثیرات مثبتی دارد.
یافتههای این گزارش سبب افزایش نگرانی سیاستمداران، سازمان های بهداشت، پزشکان، خیریهها و والدین نسبت به آسیبهایی شد که شبکه های اجتماعی روی جوانان میگذارد. این آسیبها در نتیجه محتوای سکسی، آزار و اذیتهای سایبری و حس از خود بیزاریای است که برخی شبکههای اجتماعی روی جوانان دارند که حتی منجر به خودکشی آنها میشود.
Shirley Cramer، مدیر اجرایی RSPH که تحقیق را انجام داده است، اظهار داشت که اینستاگرام و اسنپچپ منفیترین تاثیر را روی سلامت روان جوانان داشتند. تمرکز هر دو پلتفرم روی عکس است که منجر به احساس بیکفایتی و اضطراب بر روی جوانان میشود. او خواستار اقدامات جدیای برای جلوگیری از تاثیرات منفی شبکههای اجتماعی روی جوانان است. برای مثال پیغامهایی از این سرویسهای که شما وقت زیادی را در این شبکه اجتماعی صرف کردهاید و غیره.
در تحقیق انجام شده از گروه خواستند که تاثیر ۵ شبکه اجتماعی را روی ۱۴ معیار مختلف سلامت روانی شامل خواب، اضطراب، احساس تنهایی، بیکفایتی ، قلدری، ترس از دست دادن و غیره را رتبه بندی کنند. اینستاگرام منفیترین تاثیرها را از آن خود کرد. این شبکه اجتماعی محبوب در ۷ معیار- خواب، ترس از دست دادن، اضطراب، تنهایی، قلدری و افسردگی- بدترین رتبه را گرفت. یوتیوب بدترین نمره روی خواب را داشته است در حالیکه در ۹ معیار بهترین نمره را کسب کرده است.
در نهایت نمیتوان تاثیرات مثبتی که شبکههای اجتماعی روی زندگی افراد جامعه دارند را ندید گرفت، اما استفاده بیش از اندازه این سرویسهای آنلاین روی برخی افراد از جمله جوانان تاثیرات منفیای دارد که در نتیجه سلامت روانی آنها و جامعه را تهدید میکند.