فیسبوک از یکی از پروژههای گروه تحقیقاتی مرموز ساختمان F8 پرده برداشت. این گروه در حال تحقیق و کار روی یک رابط کاربری مغز-کامپیوتر هستند که به کاربر، امکان تایپ کردن از طریق مغز را میدهد. سیستم ذهن خوانی فیسبوک افکاری را که شخص تصمیم به زبان آوردنش میگیرد را تایپ میکند.
پروژه ذهن خوانی فیسبوک، تکنولوژی غیر تهاجمی است که سیگنالهای مرکز گفتار مغز را رمزگشایی کرده و آنها را بصورت متن تایپ میکند.
خانم رجینا داگن، مدیر سایق DARPA و رییس سابق گروه تحقیقاتی تجربی ATAP گوگل، در کنفرانس F8 فیسبوک خبر را اعلام کرد. داگن که در حال حاضر مدیر گروه تحقیقاتی ساختمان F8 است، گفت که هدف چیزی به آسانی بله-خیر کلیک با مغز است، که اساسا میتواند تعامل ما با تکنولوژی را تغییر دهد. داگن اعلام کرد که تیمش به طور فعال روی آن کار میکنند تا به واقعیت برسد.
داگن به تکنولوژی مغز موش برای AR، اشاره کرد، به این معنی که یک راه ایدهآل برای دریافت ورودی مستقیم از فعالیتهای عصبی است که باعث حذف و عدم نیاز به دستگاههای واقعیت مجازی برای ردیابی حرکات دست یا سایر اندامهای بدن میشود. برای نمونه، HoloLens ماکروسافت از ردیابی حرکات دست استفاده میکند که حرکت انگشت باعث کلیک کردن ماوس میشود. طبق گفته داگن، دستگاه تئوری فیسبوک هم میتواند برای بیماران مبتلا به فلج شدید هم استفاده شود.
رجینا داگن تاکید شدیدی روی موضوع حریم شخصی دارد. این فناوری قرار نیست به افکار شما تجاوز و حریم شخصی شما را نقض کند.بنا به گفته داگن، این فناوری فقط افکاری که قرار است به سخن بیاورید را میخواند. برای مثال، شما چندین عکس دارید و تصمیم میگیرید فقط تعداد محدودی از آنها را به اشتراک بگذارید، به همین نسبت چندین فکر دارید که تصمیم میگیرید برخی از آن را به اشتراک بگذارید.
در حال حاضر مححقان Stanford سیستمی را ابداع کردهاند که به بیماران فلج امکان تایپ ۸ کلمه در دقیقه، از طریق ذهنشان را میدهد; این سیستم از طریق کاشت الکترودها عمل میکند. اما هدف فیسبوک، همانطور که داگن اعلام کرد، توانایی تایپ ۱۰۰ کلمه در دقیقه است، حتی سریعتر از دستهای خودتان.
داگن اضافه کرد، فیسبوک قصد ندارد از طریق کاشت الکترودها این سیستم را راهاندازی کنند; سیستم ذهن خوانی فیسبوک از تصویربرداری عصبی برای انتقال فعالیتهای عصبی به ورودی دستگاههای الکترونیکی استفاده خواهد کرد. لازمه این روش هم، استفاده از کلاههایی است که شخص روی سرش بگذارد، مدیر بخش f8 فیسبوک گفت که در حال حاضر همچین تکنولوژیای وجود ندارد و برای توسعه آن باید چند سال صبر کرد.
فیسبوک در حال حاضر تیمی بیش از ۶۰ دانشمند و مهندس از دانشگاههای سانفرانسیسکو، برکلی، دانشگاه پزشکی جان هاپکینز و دانشگاههای مطرح دیگر در اختیار دارد. این تیم فعالانه در حال کار روی ساخت اولین نمونه هستند تا در دو سال آینده تست شود. اما هدف اصلی و بلند مدت، ساخت کلاه یا کلاهکهای عصبی است که برای تصویربرداری عصبی از آن استفاده شود.