اگر قصد خرید یک دوربین عکاسی مناسب را دارید اما نمیدانید چه نوع دوربینی و با چه مشخصاتی خریداری کنید، این مقاله میتواند راهنمای خوبی برای انتخاب درست شما باشد. در این مقاله علاوه بر مشخصات دوربین، با انواع دوربین ها و کاربرد آنها آشنا خواهیم شد و موارد استفاده هر یک را بیان خواهیم کرد. در اینجا با مهم ترین تفاوت های دوربین های دیجیتال و SLR اشنا خواهید شد. تا بتوانید دوربینی مناسب و کاربردی تهیه و استفاده نمایید.
مهمترین مساله در انتخاب دوربین، کاربرد شماست
اولین و مهمترین نکته ای که در تهیه دوربین عکاسی باید به آن توجه کنید ، مساله نیاز و کاربرد شما از دوربین است و اینکه قصد دارید از دوربین عکاسی خود برای چه مقاصدی استفاده نمایید. آیا شما یک عکاس حرفه ای هستید که میخواهید از دوربین برای کار خود استفاده کنید یا یک عکاس آماتور که برای گرفتن عکس های شخصی و خانوادگی و امثال آن . آیا میخواهید از این دوربین در یک آتلیه عکاسی استفاده کنید یا برای عکاسی در طبیعت . آیا معمولا در محیط های سرباز از دوربین خود استفاده میکنید یا سربسته؟ این ها نکات و سوالاتی است که قبل از خرید دوربین باید به آنها پاسخ دهید. مثلا اگر از دوربین عکاسی در طبیعت و در محیط های سرباز و در شرایط آب و هوایی گوناگون استفاده میشود، باید دوربینی با سخت افزار قوی و بدنه محکم تهیه کنید. اگر عکس هایی که توسط دوربین شما گرفته میشود زیاد است، جون از شاتر دوربین زیاد استفاده میشود باید دوربینی تهیه گردد که شاتر ان بهتر، سخت تر و مقاوم تر است و باید اقدام به تهیه یک دوربین عکاسی حرفه ای نمایید. بنابراین این نیاز شماست که تعیین کننده نوع دوربین خواهد بود.
دوربین DSLR یا دیجیتال؟ کدام یک بهتر است؟
قبل از بررسی و مقایسه ویژگی های دوربین اول از همه باید تصمیم بگیرید که چه دوربینی خریداری کنید. آیا میخواهید از دوربین های دیجیتال استفاده کنید یا از دوربین های DSLR. اگر در این زمینه مردد هستید در اینجا به مهمترین تفوت های این دو دوربین اشاره میشود. در نهایت با توجه به نیاز و کاربرد خود میتوانید تصمیم درستی برای انتخاب از میان این دو بگیرید.
دوربین های SLR به نسبت دوربین های دیجیتال، از مکانیزم پیچیده تری برخوردارند و تنظیمات حرفه ای تری دارند. این دوربین ها از مکانیزم ویو فایندر View Finder برخوردرند. این ویژگی سبب میشود همان نوری را در تصویر ببینید که ضبط نموده اید که این ویژگی در دوربین های SLR وجود دارد. تفاوت بعدی در ثابت و متغیر بودن لنز آنهاست. لنز دوربینهای SLR قابل تغییر هستند. البته بعضی از دوربینهای فشرده پیشرفته میتوانند از آداپتور لنز استفاده کنند، اما اندازه لنز اصلی آن ها، ثابت خواهد ماند. اندازه سنسور این دو دوربین عکاسی نیز با یکدیگر متفاوت میباشد. به طور کلی سنسور دوربینهای فشرده کوچکتر از سنسور دوربینهای SLR هستند. باید به این نکته مهم توجه داشته بشید که سنسور عاملی بسیار مهم و تاثیرگذار در کیفیت عکس است که میتوان اهمیت آن را از اهمیت رزولوشن دوربین بیشتر دانست. وجود سنسورهای بزرگتر و متعاقبا استفاده از لنزهای بزرگتر در دوربین های SLD، اصلی ترین علت گران تر بودن این بودن نسبت به مدل دوربین های دیجیتال میباشد. آخرین تفاوتی که میتوان به آن اشاره نمود، تفوت در ابعاد و وزن این دو نوع دوربین است. دوربین های دیجیتال کامپکنپت معمولا اندازه ای کوچک و سبک دارند که حمل آن را اسان میکند در مقابل دوربین های SLR در ابعاد بزرگتر و وزن بیشتری عرضه میشوند.
بنابراین اگر از دوربین به صورت حرفه ای استفاده نمیکنید یا در مرحله یادگیری هستید، تهیه دوربین دیجیتال، انتخاب مناسب تری خواهد بود ضمن اینکه قیمت کمتری هم دارند. در مقابل اگر از دوربین به صورت حرفه ای استفاده میکنید و دوربینی که تهیه میکنید باید قابلیت کارکردن شرایط گوناگون مانند شرایط بد جوی با محیط کم نور و امثال آن را داشته باشد، تهیه دوربین های SLR به شما پیشنهاد میشود.
رزولوشن، سنسور و مگاپیکسل دوربین و ارتباط آنها با یکدیگر
از مهمترین نکات برای تهیه دوربین عکاسی، رزولوشن دوربین میباشد. تصور عموم بر این است که رزولوشن بالاتر به معنای عکس باکیفیت تر است اما لزوما این گونه نیست. باید بدانیم که رزولوشن بالا به تنهایی کیفیت بالای یک عکس را تضمین نمیکند بلکه تنها یکی از فاکتورهای آن است. عوامل دیگری نیز هستند که در کیفیت یک عکس تاثیرگذارند مانند سنسور دوربین که در هنگام تهیه دوربین باید به آن دقت شود. از نکات مهمی که باید به آن اشاره شود این است که این ویژگی ها باید با یکدیگر تناسب داشته باشند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که اگر پیکسل دوربین عکاسی شما بالا و سنسور دوربین کوچک باشد، باعث کوچک شدن پیکسل ها و افزایش نویز عکس میگردد.
کارت حافظه و لوازم جانبی
در هنگام تهیه دوربین، به کارت حافظه آن دقت کنید و بسته به کاربردتان ، از کارت حافظه ای با اندازه مناسب، استفاده نمایید. اگر استفاده شما از دوربین کم است یا این امکان برایتان وج.د دارد که بتوانید در فواصل کوتاه مدت، حافظه دوربین را خالی کنید، اندازه حافظه خیلی اهمیت پیدا نمی کند اما اگر از دوربین در مسافرت هایتان استفاده می نمایید یا آن را همیشه به همراه داشته و امکان خالی کردن زودهنگام آن برایتان ممکن نیست حتما به فکر تهیه یک حتفظه با ظرفیت بالا باشید. چرا که عدم توجه به این نکته ، حتما برایتان مشکل ساز خواهد شد. چرا که ممکن است لحظاتی حساس و تکرارنشدنی را به همین جهت از دست بدهید.
باتری دوربین
اگر خیالتان از بابت حافظه دوربین راحت است، موضوع دیگری وجود دارد که میتواند سبب بروز مشکل برای شما و از دست دادن همان لحظات حساسی که به آن اشاره شد گردد و ان باتری دوربین است. همیشه باتری خود را شارژ کنید و چون بعضی از مواقع، زمان استفاده از دوربین غیرقابل پیش بینی است، راه حل هوشمندانه، به همراه داشتن یک باتری اضافه با خود است. بنابرای از این موضوع اطمینان حاصل کنید که دوربینی که قصد تهیه آن را دارید، قابلیت شارژشدن دارند که البته اغلب این گونه است. اگر قصد تهیه دوربین دیجیتال را دارید باید بدانید که این دوربین ها مصرف باتری بالایی دارند. باتری ها در مدل های مختلفی وجود دارند که طول عمر متفاوتی دارند. بعضی از دوربین ها دارای باتری مخصوص به خود بوده و فقط از نوع خاصی از باتری پشتیبانی میکنند و حق انتخابی برای شما باقی نمیگذارند. بنابراین در هنگم خرید به این نکته نیز دقت کنید و اهنمایی کامل و مفصلی از فروشنده بخواهید. یک دوربین خوب در شرایط معمول باید بتواند 100 عکس بگیرد.
زوم یا بزرگنمایی دوربین
در دوربینهای عکاسی دو نوع زوم داریم، زوم اپتیکال و زوم دیجیتال. اما تفاوت این دو چیست و وجود کدامیک در دوربین مهمتر است. روم اپتیکال امکان بزرگ تر شدن لنز دوربین را به شما میدهد. اما زوم دیجیتال اینگونه نیست. در زوم دیجیتال لنز بزرگتر نمی ش.د تنها عکس بزرگتر کمیگردد. مانند آنچه در نرم افزارهای ادیت عکس انجام می دهیم . از این قابلیت بیشتر در دوربین های دیجیتال استفاده میگردد.و در دوربین های دوربینهای DSLR کاربرد و معنایی ندارد. در زوم دیجیتال با بزرگنمایی عکس، پیکسل های آن بزرگتر شده و کیفیت عکس پایین میآید اما در زرگنمایی اپتیکال این گونه نیست. و رزولوشن تصویر هیچ تغییری نخواهد کرد. چون با زرگ شدن عکس لنزدوربین هم بزرگ تر شده و فاصله کانونی ان تا عکس هم به نسبت تغییر پیدا میکند. بنابراین بزرگنمایی دیجیتال فاکتور مهمی در انتخاب دوربین نخواهد بود و چیزی که باید به آن توجه گردد زوم اپتیکال است.
لنز
یکی از مواردی که عکاسان حرفه ای به آن توجه زیادی میکنند، انتخاب لنز مناسب برای دوربین عکاسی است. لنزها با توجه به کاربردشان در انواع مختلفی عرضه میشوند. لنز نرمال، لنز زاویه عریض، لنز تله فوتو، لنز زوم، لنز چشم ماهی، لنز ماکرو، لنزهای تیلت شیفت و لنزهای تثبیت کننده تصویر.
هریک از این لنزها دارای ویژگی های به خصوصی بوده و مصرف متفاوتی داند. شما باید با توجه به حرفه و نیاز خود، لنز متناسب با آن انتخاب نمایید.
از اهمیت اندازه و وزن دوربین غافل نشوید
ابعاد و اندازه و وزن دوربین، نکته به ظاهر کم اهمیت اما بسیار مهمی است که ممکن است شما را از دوربینی که حتی با وسواس زیاد تهیه کرده اید، پشیمان کند. اگر نیازتان به دوربین به گونه ای است که باید آن را همواره با خود حمل کنید باید به وزن آن توجه کنید. زیرا ممکن است نگینی این دوربینس از مدتی برایتان به شدت آزاردهنده باشد. اگر می خواهید دوربینی داشته باشید که بتوانید همیشه و همهجا آن را به همراه داشته و در مراسمات و تفریحات و دورهمی ها از آن اسفاده و لحظات ای چنینی استفاده کنید، دوربین های دیجیتال انتخاب مناسب تری به نظر میرسند. دوربین های دیجیتال در ابعاد مختلفی موجود هستند که بعضی از آنها حتی به راحتی در داخل جیب جای میگیرند. البته دوربین های بسیار کوچک جبی نسبت به سایر دوربن های عکاسی یجیتال ممکن است قابلیت های کمتری داشته باشند.
دراین مقاله به بررسی ویزگی های دوربین های عکاسی و نکاتی که باید در هنگم خرید دوربین به آنها توجه میشد پرداختیم. اما نباید از یک نکته غافل شد و آن این است که داشتن دوربین حرفه ای لزوما سبب ثبت عکس ها باکیفت نمیگردد بلکه میتواند در این مرد به شما کمک کند. خلاقیت و علاقه از عواملی است که بدون داشتن دوربین حرفه ای نیز میتواند در گرفتن عکس هایی زیبا و خاطره انگیز به شما کمک کند.
خیلی عالی و کاربردی بود. ممنون
سلام
خیلی عالی بود این مطلب من خیلی حال کردم باهاش
نکته هایی که گفته بودید عالی بودن
خواهش میکنم نظر لطف شماست .
سلام
مرسی برای این مطلب
خیلی خیلی جالب بود
امید وارم بازم مطلب بزارید
خوش حالیم که راضی بودید
سلام
خیلی عالی بود این مطلب من خیلی حال کردم باهاش
نکته هایی که گفته بودید عالی بودن