پروندهای به دست یک قاضی رسیده است که شاکیان مدعی هستند فیسبوک حتی بعد از اینکه کاربران از حسابشان خارج میشوند، فعالیتهای مرورگر آنها را دنبال میکند.
شاکیان ادعا کردند که این شبکه اجتماعی از طریق دکمههای Like سایر وبسایتها، متوجه میشود کاربرانشان کدام سایتها را بازدید کردهاند. شاکیان اظهار داشتند که این مورد، قوانین حریم شخصی و فدرال را نقض میکند.
قاضی Edward Davila در سن خوزه کالیفورنیا این پرونده را رد کرد زیرا شاکیان نتوانستند دلایل منطقی از نقض حریم شخصی و آسیبهای اقتصادی ارائه دهند.
این قاضی اعلام کرد که متشاکیان میتوانند از ابزارهای دیجیتال مختلف برای حفظ حریم شخصیشان و یا از حالت مرورگر محرمانه (incognito mode) استفاده کنند. این قاضی نتوانست نشان دهد که فیسبوک بصورت غیرقانونی کاربرانشان را دنبال میکند.
Davila همچنین گفت این استراق سمع فیسبوک به راحتی میتواند مسدود شود، اما شاکیان نمیخواهند این کار را انجام دهند.
وقتی کاربری از صفحه ای که دکمه Like فیسبوک را دارد بازدید میکند، مرورگر وب اطلاعاتی را هم به سرور وبسایت و هم به سرور فیسبوک ارسال میکند.
Nik Cubrilovic وبلاگ نویس امنیتی استرالیا، در سال ۲۰۱۱ متوجه شد که فیسبوک فعالیت مرورگر کاربر را بعد از خروج از حسابش ردیابی میکند. Gregg Stefancik مهندس فیسبوک در جواب به Cubrilovic اعلام کرده بود که فیسبوک کوکیهایی دارد که به منظور حفظ امنیت کارشان را بعد از خروج از حساب هم ادامه میدهند، اما از این اطلاعات برای دنبال کردن کاربر یا کارهای تبلیغاتی استفاده نمیکند.
با اینحال از سال ۲۰۱۴ فیسبوک از دادههای مرورگر برای تبلیغات استفاده میکند. هر چند خودشان راهی برای توقف دیدن این نوع از تبلیغات ارائه دادهاند.
منبع: https://www.theguardian.com/technology/2017/jul/03/facebook-track-browsing-history-california-lawsuit